Menü
Üdvözöljük!
"A faiskola, 1921 óta"

Alsótekeresi Faiskola, ahol a tapasztalat az innovációval találkozik és minőséget teremt.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk nevelt növények Európa–szerte hirdetik kertészetünk szakavatott munkáját.

 

Magyarország egyik legjelentősebb és legrégibb faiskolájaként munkánkkal értéket teremtünk a jelen és a jövő nemzedékei számára.

 

Nagykereskedelem Kertészeti áruda Tanácsok
Kiemelkedően jó
termőföld és éghajlat
Termőföld
Az Alsótekeresi Faiskola növényeinek titka a kitűnő minőségű termőföldben és a sajátságos, pannon környezet által alakított éghajlatban rejlik. A napfényben gazdag forró nyarak, a száraz, kemény telek, a viszonylag kevés csapadék teszi igazán ellenállóvá az itt nevelt növényeket. Mi, az Alsótekeresi Faiskolában azért dolgozunk, hogy a Kárpát–medencéhez és a hozzá hasonló éghajlatú területekhez jól alkalmazkodó, tetszetős növényeket neveljünk.
Folyamatos innováció, magas szintű szakértelem
Fajtapolitika - Nemesítés
Közel egy évszázada kutatjuk a Kárpát–medence viszonyainak leginkább megfelelő fajtákat. Nemesítő munkánk kiterjed a hazai fafajok, cserjék legszebb egyedeinek kiválogatására, kultúrába vonására, csakúgy, mint a hasonló éghajlati és talajadottságokkal rendelkező földrészek fás növényeinek honosítására. Kutató–fejlesztő munkánk együtt jár a fajták nevelési–termesztési módszereinek kialakításával, ezen ismeretek közreadásával. Nagy figyelmet fordítunk a bevált hazai és külföldi fajták termesztése mellett az újdonságok kipróbálására és elterjesztésére is.
Minőség: gondos munka, igazolt fajtaazonosság
Fajtaazonosság
Növényeink minőségét nem csak az idő igazolja. Minden, faiskolánkból származó növényhez eredetigazolást állítunk ki. Magasan képzett szakértő gárdánk tervezi, irányítja és ellenőrzi a munkafolyamatokat, hogy fajtaazonos, biológiailag értékes, hatóságilag ellenőrzött faiskolai áru álljon vevőink rendelkezésére.

Referenciáink képekben

Munkánk igazi sikerét évről–évre visszatérő vevőink, évtizedes partneri kapcsolataink bizonyítják. Növényeink közel egy évszázada teszik szebbé, élhetőbbé környezetünket, emberek ezreinek nyújtanak élményt, kikapcsolódást itthon és külföldön egyaránt.
 


Tovább a referenciákhoz