Menü

Hírek, akciók, aktualitások

Japán kamélia

Vissza
Japán kamélia

 

 

Camellia japonica – Japán kamélia

 

Örökzöld cserje, amely Japán és Kína területén őshonos, hazánkban szobanövényként és dísznövényként is forgalmazzák.

Célszerű inkább szabadban, dézsás növényként tartani, akkor fejlődik igazán szépen. A kamélia rendkívül mutatós növény a szín és virágváltozatok száma szinte végtelen.

A növény egyik különlegessége, hogy akkor virágzik, amikor más virágok még a nyugalmi időszakukat élik. A tél vége kora tavasz a virágzásának ideje. A virágzási ideje elhúzódó hat hétig is eltarthat, sorra egymás után hozza a virágokat. A virágok a rózsáéhoz hasonlítanak, melyek lehetnek dupla virágúak is. Színük lehet fehér, rózsaszín és vörös. A növénynek fényes sötétzöld levelei különleges látványt nyújtanak.

Védett, meleg helyet, félárnyékos, árnyékos helyet kíván. Magyarországon inkább dézsás, cserepes növényként érdemes tartani fagyérzékenysége miatt. Savas kémhatású talajt kedvel, mivel igen mészkerülő faj, ezért legjobb esővízzel öntözni. Helyét lehetőleg ne változtassuk, különben bimbóit lehullajthatja. Teleltetése nagyon hűvös, és nagyon világos helyen történjen (ekkor a helyváltoztatás miatt néhány bimbót elveszíthet) Metszést nem igényel.

 

Üzletünkben 6.500,-Ft-os ártól kapható