Menü

Hírek, akciók, aktualitások

Részt vettünk a Hungarogreen 2023. kertészeti szakkiállításon

Vissza
Részt vettünk a Hungarogreen 2023. kertészeti szakkiállításon

 

Faiskolánk az idei évben ismét képviseltette magát a most már 29. alkalommal megrendezett Hungarogreen 2023. kertészeti szakkiállításon, melynek most is Szigetszentmiklóson a Flora Hungaria Virágpiac adott helyszínt.

Az évek során a kiállítás egyre ismertebbé, népszerűbbé vált. Már nem csak a hazai termesztők, kereskedők és felhasználók találkozási helye, hanem egyre több külföldi szakember is érdeklődik iránta. Idén már 11 országból érkeztek kiállítók a Hungarogreen-re.

A kiállítók mellett a látogatók összetétele is változott. A kereskedő és faiskolás kollégák mellett, kert- és parképítő, kerttervező és fenntartó valamint a szakképzésben tanulók, akik a jövő szakemberei lesznek, is egyre nagyobb számban látogatták a kiállítást.

 

 

Az Alsótekeresi Faiskola idén, az államilag elismert, és az EU államaiban jogvédelemmel rendelkező új fajtáival mutatkozott meg a közönség előtt.

Úgy gondoljuk, hogy magyar földben a Szent-Korona területéről származó, hazai nemesítésű, hazánkban megtermelt növények a legalkalmasabbak. Ennek szellemében folytatjuk termékfejlesztő-nemesítő munkáinkat.

Korunk nagy kihívása a klímaváltozás. Fáink létét és tevékenységünket is a felmelegedés ténye és a vízhiány determinálják. Ezen túl, olyan fajtákra van szükség, amelyek kevesebb kézimunka ráfordításával termeszthetők és fenntartásuk is gazdaságosabb.

 

 

Nemesítő munkánk révén szortimentünk gazdagítását, mely egyben a biodiverzitás fokozását is jelenti, hőtűrő és víztakarékos fajták előállításával kívánjuk elérni.

Korszerű, jelen környezeti változásokhoz maximálisan alkalmazkodó, formavilágukban dekoratív fajtákkal jelentünk meg a hazai és a külföldi piacokon.

 

 

Hosszú évek összehasonlító munkája során megbizonyosodtunk fajtáink előnyeiről, azok létjogosultságáról. Úgy gondoljuk, hogy alapvető, előremutató változásokat hozhatnak eddigi fajtahasználatunkba.

Idei katalógusunkban és megújult honlapunkon részletes tájékoztatást adunk újdonságainkról.

 

AZ ALÁBBI GOMBRA KATTINTVA EZT MEG IS TEKINTHETIK:

 

új fajtáink

 

Reméljük, hogy a kiállított képeink és növényeink által sikerült egy kicsit jobban megismertetni az érdeklődőkkel új fajtáinkat és a jövőben egyre több városban, faluban, parkokban, kertekben láthatjuk majd őket kiültetve teljes pompájukban.